Καkayak tours

Εξερεύνησε > Σύναξη

Παραλία Δεσπότη - Μαρμαρίτσα - Σύναξη κι επιστροφή

[route-map id=1699]

Δίνουμε ραντεβού στην παραλία “Δεσπότη” (πίσω από το λιμάνι). Εμείς θα έχουμε μεταφέρει τα καγιάκ και θα σας περιμένουμε.

Ξεκινάμε λοιπόν να κωπηλατούμε  από την παραλία “Δεσπότη” και αμέσως αντικρίζουμε τα επιβλητικά βράχια και την  παραλία Μαρμαρίτσα. Το τοπίο αλλάζει καθώς απότομοι γκρι και άσπροι βράχοι υψώνονται και φτάνουν μέχρι την θάλασσα, απομεινάρια των αρχαίων λατομείων μαρμάρου, που υπήρξαν εδώ. 

Η περιοχή έχει ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί μέρος του ρήγματος Μαρώνειας-Μάκρης. Το κομμάτι του ρήγματος που έχει απομείνει έχει ύψος 5 μέτρα, ενώ το υπόλοιπο μέρος- του,  χάνεται μέσα στην θάλασσα. 

Κωπηλατούμε χαλαρά παρατηρώντας τους επιβλητικούς βράχους, εξερευνώντας τις σπηλιές και σταματώντας σε μικρές παραλίες που σχηματίζονται ανάμεσα στα βράχια.

Η παραλία της Σύναξης είναι το κοντινότερο σημείο μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης. Έτσι στην αρχαιότητα απο την θέση αυτή ξεκινούσαν οι προσκυνητές που επισκεπτόντουσαν το Ιερό των Μεγάλων Θεών, στην Παλαιόπολη της Σαμοθράκη

Previous slide
Next slide
sups
sups

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατάλληλο για οικογένεια 50%
Κατάλληλο για παιδιά 50%
Απαίτηση φυσικής κατάστασης 50%

Οργάνωσε τη δική σου διαδρομή

Μπορούμε να μεταφέρουμε τα σκάφη και το λοιπό εξοπλισμό σε παραλίες της Ροδόπης που επιθυμείτε να τις εξερευνήσουμε, να επισκεφθούμε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, να γευτούμε τοπικές γεύσεις σε ταβέρνες, τσιπουράδικα, και εστιατόρια και...να διασκεδάσουμε σε πολιτιστικά δρώμενα.

Οδηγίες

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους  καπέλο, αντηλιακό, νερό σε θερμό, σνάκ, μία πετσέτα θαλάσσης και μαγιό.
  • Υπάρχουν στεγανά στα σκάφη για την αποθήκευση των προσωπικών αντικειμένων, προτείνεται ωστόσο να τοποθετούνται σε αδιάβροχη τσάντα ή πλαστική σακούλα. 
  • Κάνουμε χαλαρή κωπηλασία κατά την διάρκεια της διαδρομής και απολαμβάνουμε την βόλτα. 

Επισημάνσεις

  • Απαραίτητη η συμμετοχή τεσσάρων ατόμων για την πραγματοποίηση των διαδρομών. 
  • Η τιμές περιλαμβάνουν ενοικίαση αξιόπλοου σκάφους καγιάκ με ειδικό καρεκλάκι για ξεκούραστη κωπηλασία, ατομικό σωσίβιο, αδιάβροχη τσαντα 15lt, βασικές οδηγίες ασφαλούς και ευχάριστης πλεύσης και συνοδεία υπευθύνου.
  • Για το προγραμματισμό της εκδρομής λαμβάνουμε υπόψη πρώτα τις καιρικές συνθήκες.  

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε κράτηση

ειμαστε στη διαθεση σασ για οτι χρειαστειτε

Μετάβαση στο περιεχόμενο