ροδΟπη

Ανακάλυψε > Μαρώνεια

Το χωριό της Μαρώνειας, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Ίσμαρου, μπορεί να αποτελέσει το ορμητήριο σου για την εξερεύνηση της περιοχής, αλλά και τερματικό σταθμό, όπου θα απολαύσεις νόστιμο φαγητό κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία του χωριού.

Μπορείς να περιπλανηθείς στα σοκάκια του χωριού από την εκκλησία της Παναγίας και του Αι-Γιάννη- εκκλησίες δίχως τρούλο, ώστε να μην προκαλούν τα βλέμματα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας-, να αφεθείς στις μυρωδιές του βασιλικού και της τριανταφυλλιάς και να πιεις τον “γλυκύ βραστο” σου, στην Λόλα παρέα με ντόπιους θαμώνες του χωριού.

Ένα πέρασμα από το Αρχοντικό Ταβανιώτη, το αποκατεστημένο κτίσμα του 1880, και το Σχολείο χτισμένο το 1908, θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και θα σε προετοιμάσει για τον αρχαιολογικό πλούτο που έχεις να ανακαλύψεις, στην εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής.

Κατηφορίζοντας μέσα από ένα δρόμο που διασχίζει χαμηλούς ελαιώνες, φτάνεις στον Άγιο Χαράλαμπο, στα δεξιά σου υψώνεται η Σαμοθράκη και μπροστά σου με τα έντονα κοκκινόχρωμα βράχια, η παραλία Καγκέλες.

Το παραλιακό μέτωπο της περιοχής τα έχει όλα: σπηλιές, αρχαία,την Μαρμαρίτσα, τη Σύναξη, για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά…αλλά δε θα εμφανιστούν εύκολα μπροστά σου…θέλει κόπο…θέλει ΚΟΥΠΙ…ίσως αυτό είναι που κάνει και την περιοχή τόσο γοητευτική.
Σε περιμένουμε στην παραλία Καγκέλες…έχουμε να σου πούμε πολλά και να σου δείξουμε άλλα τόσα….

Επισκέπτης στη Ροδόπη;

Αναλαμβάνουμε να σε “ταξιδέψουμε” από άκρη σε άκρη, στον τόπο μας, στην φιλόξενη γωνιά της Θράκης, που γνωρίζουμε καλά. Μπορούμε να μοιραστούμε εμπειρίες, ιστορίες, γεύσεις, στιγμές και εικόνες. Τί πιο ωραίο από το ζήσεις την περιοχή …ως ντόπιος!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε κράτηση

ειμαστε στη διαθεση σασ για οτι χρειαστειτε

Μετάβαση στο περιεχόμενο